5 octombrie 2017 - La mulţi ani, Budo Gym Club! – Budo Gym Club - kyokushin karate

5 octombrie 2017 – La mulţi ani, Budo Gym Club!

5 octombrie 2017 – La mulţi ani, Budo Gym Club!

5 octombrie 2017, o zi cu o foarte mare importanta pentru Clubul Sportiv “BUDO GYM”… care sarbatoreste cel de-al 10-a an de la infiintare!!!

Istoria clubului BUDO GYM isi are originea insa mult mai adanc in “inima” timpului, mai precis in perioada imediat postdecembrista. Acum 26 de ani, in vara anului 1991, am infiintat la Piatra Neamt primul club de karate kyokushin din judetul Neamt, bineinteles si din Moldova, al carui presedinte si antrenor eram in acea perioada… Clubul nou infiintat se numea pe atunci Ronin Club!

De la infiintarea sa si pana in prezent, clubul a “suferit” o serie de transformari, materializate in primul rand prin schimbarea “locatiei” datorate mutarii mele in orase diferite, mutare impusa de “traiectoria” carierei mele… Din Piatra Neamt in Bacau iar mai apoi (si final!) in Bucuresti in anul 1998. Actuala denumire cu care de fapt s-a si consacrat clubul BUDO GYM de-a lungul ultimilor ani, a fost materializata printr-o hotarare definitiva a instantei judecatoresti din data de 5 octombrie 2007!

“Debutul” Clubului BUDO GYM pe scena artelor martiale din Romania, la un timp foarte scurt de la infiintarea sa sub noua denumire, s-a concretizat in organizarea celui mai grandios Festival al Artelor Martiale din Romania, in data de 26 octombrie 2007, la Circul de Stat din Bucuresti! La acest festival la invitatia mea a fost prezent pentru prima data in Romania Campionul Mondial K 1 de la acea vreme – Semmy Schilt si renumitul sau antrenor Dave Jonkers!

De-a lungul anilor, Clubul BUDO GYM, a crescut multe generatii de sportivi si budo-ka. Printre elevii BUDO GYM au fost si sunt un număr foarte mare de campioni la competitii de niveluri diferite: de la competiții regionale sau nationale, la campionate europene, mondiale sau turnee internaționale.

Sunt extrem de fericit sa vad aceste rezultate remarcabile ale elevilor nostri, dar mai ales sunt foarte bucuros sa constat ca noi cei de la BUDO GYM de-a lungul anilor am reusit sa formam nu numai luptatori desavarsiti ci mai ales caractere frumoase, oameni cu deosebite valente morale si spirituale care ne fac mandri de tot ceea ce am realizat si ne dau incredere ca drumul pe care l-am ales pe calea artelor martiale este un drum drept si corect.

Pentru noi cei de la BUDO GYM artele martiale sunt o cale (do) adevarata de lupta a fiecarei fiinte umane, in depasirea limitelor existentei sale si in castigarea adevaratei “batalii” a vietii si anume cea a sinelui cu sine insusi.

Cineva va spune că 10 ani (sau 26 de ani) este mult, sau altcineva va spune ca este un timp scurt… Pentru noi cei de la BUDO GYM acesta este doar inceputul.
Clubul BUDO GYM nu se va opri aici, ne dezvoltăm, crestem, dar obiectivul nostru principal odata cu trecerea timpului va rămâne neschimbat: creșterea și educarea generației tinere!!!
Suntem întotdeauna bucuroși să vă vedem pe voi și pe copiii vostri în sălile noastre!

LA MULTI ANI, BUDO GYM! LA MULTI ANI, KYOKUSHIN!

OSU!
Gruia Docan