2021.10.23 – BUCHAREST CHALLENGE INTERNATIONAL CUP

2021.10.23 – BUCHAREST CHALLENGE INTERNATIONAL CUP

S-a incheiat, cu ajutorul bunului Dumnezeu si cea de a VIII-a editie a Bucharest Challenge International Cup!
O editie cu peste 330 de participanti din 33 de cluburi reprezentand 6 tari: Spania, Ucraina, Anglia, Republica Moldova, Turcia si Romania!!!
Ce pot sa spun…sunt extenuat dupa o campanie de pregatire de aproape doua luni de zile in conditiile in care situatia pandemica din Romania nu este tocmai una prielnica…dar sunt extrem..extrem de fericit!!!
Dupa o pauza de doi ani am fost la un pas sa ratam organizarea acestei editii, insa soarta ne-a fost prielnica iar ea… se stie ca… este intotdeauna cu cei puternici si cu cei care nu renunta niciodata!
Trebuie sa recunosc ca am fost “sfatuit”de foarte multa lume sa renunt si sa aman sau sa anulez aceasta a VIII-a editie insa nu am cedat tentatiei de a ma duce intr-o zona usoara de confort convenabila si am continuat sa lupt pentru a duce la capat acest eveniment de referinta, o competitie etalon care de aproape 10 ani a creat un concept de organizare si desfasurare pe care majoritatea organizatiilor de kyokushin l-au preluat si aplicat si de care lumea karate-ului kyokushin din Romania si din Europa avea atata nevoie!!!
Toata aceasta situatie speciala existenta in lume in acesti doi ani nu putea sa nu-si puna amprenta si asupra organizarii unui asemenea eveniment…Am avut cateva delegatii din diferite tari care au renuntat sa mai vina la competitie din cauza conditiilor impuse de legislatia romana in vigoare privind normele de protectie sanitara impotriva COVID 19…au fost multe cluburi din Romania care au renuntat sa participe din cauza situatiei pandemice existente…multe cluburi de traditie cu loturi puternice si numeroase de sportivi, au venit de aceasta data cu loturi mult diminuate tot datorita acestei situatii pandemice…si pe langa toate acestea, in ultima saptamana, aproape 50 de sportivi din tara si strainatate au trebuit sa renunte la a mai participa din cauza unor accidentari sau cea mai mare majoritate din cauza imbolnavirii lor sau apropiatilor lor cu acest virus…
Insa toate acestea si multe altele nu ne-au “convins”sa renuntam si am dus pana la capat acest eveniment in cele mai bune conditii de siguranta sanitara si nu numai.
Pot spune cu mana pe inima, iar cei prezenti la competitie pot confirma asta, ca astazi Centrul Sportiv Apollo a fost o “fortareata” in care, datorita complexului de masuri sanitare luate am fost cu totii in cea mai sigura zona din Bucuresti din ultima perioada…
Vreau sa felicit toate cluburile prezente la aceasta competitie pentru curajul si hotararea de care au dat dovada si pentru increderea pe care ne-au acordat-o noua organizatorilor, venind si participand la acest turneu si impreuna cu ei am reusit sa facem o editie a BUCHAREST CHALLENGE INTERNATIONAL CUP de exceptie!!!
Stiu de asemenea ca a fost extrem de greu pentru majoritatea sportivilor care de aproximativ doi ani nu au mai avut nici o competitie de anvergura!!
De asemenea, arbitrilor care de doi ani de zile nu au mai arbitrat nici un meci!!!
Toti insa s-au depasit pe ei insisi astazi facand fiecare in parte un turneu de exceptie si vreau sa-i felicit pe toti pentru acest lucru!
In final vreau sa felicit toti sportivii, antrenorii, arbitrii, staff-ul tehnic, sustinatorii etc pentru modul exemplar in care s-au comportat atat in sala cat si pe tatami si sa dea bunul Dumnezeu sa ne revedem sanatosi la editia a IX-a din 21-22 octombrie 2022 in conditii normale si avand restrictiile de astazi doar ca o amintire care nu se va mai repeta niciodata.
Nu in ultimul rand, vreau sa multumesc in mod special staff-ului tehnic si tuturor celor care ne-au sprijinit sa ducem la bun sfarsit aceasta a VIII-a editie a Bucharest Challenge Cup!
Va doresc tuturor multa sanatate si mult succes!
OSU!

Leave a Reply